Please set your Main Menu on the Appearance > Menus page. For more information please read the documentation.

Affärsklimatet i Stockholm

Sveriges huvudstad Stockholm är ett fantastiskt ställe för att göra affärer på. Den här staden är känd runt om i hela världen för att den både är så vacker men även för att det är så bra klimat för affärer här. Man kan direkt känna pulsen från storstaden när man rullar in på Centralstationen och kliver ut på gatorna med vackra, gamla flervåningshus. För att vara så framgångsrikt som det faktiskt är är det lite konstigt att det inte finns fler höghus, men det har inte Sverige på så många platser alls.

Tufft klimat för den som vill göra affärer

Det kan vara svårt att ta sig fram i affärsvärlden i Stockholm eftersom det finns så många som är högt utbildade och har byggt nätverk i åratal. Men det är inte omöjligt och det är verkligen en plats där alla som vill och vågar kan få ta chansen att lyckas.

Fruktsamt klimat för den som lyckas göra affärer

När man väl slagit sig in på marknaden är det ofta många mindre företag som det går riktigt bra för. Svenska företag verkar ha bra koll på vad marknaden behöver och det är sedan enkelt att expandera till andra länder i Skandinavien eftersom marknaderna påminner mycket om varandra.

Hög omsättning bland mindre företag

De mindre företagen som lyckas har ofta hög omsättning eftersom de har hittat en speciell nisch där de inte har så många konkurrenter och därmed har de möjlighet att lägga sig på en väldigt hög prisnivå. Sedan är det bara att skala upp som gäller.

Jämställda företag på väg in

I Sverige är det otroligt viktigt och uppmärksammat med jämställdhet inom företag. Därför är det en perfekt plats för kvinnor att göra karriär på. Lönerna för män och kvinnor har inte så stora skillnader som på andra platser i världen till exempel.