Please set your Main Menu on the Appearance > Menus page. For more information please read the documentation.

Gör affärer i Sverige

Att göra affärer i lilla landet lagom i norr kan vara enklare än du tror. Sverige är ett av världens mest innovativa länder och affärerna blomstrar. Det finns en positiv utveckling i landets ekonomi och företagen växer så det knakar.

Svenska klassiker på den internationella marknaden

Det finns svenska företag som gjort succé utomlands och som har gjort att Sverige blivit ett land på den internationella marknaden. Till exempel har vi HM, IKEA, Atlas Copco, Skanska, Volvo, Saab och så vidare. Dessa är kända för sina typiska förmågor att förhandla, göra bra affärer, bygga starka varumärken och mycket mycket mer.

Nya uppstickare från Sverige

Det finns idag många nya företag från Sverige som blivit riktigt känna på den internationella marknaden. Tidigare kallades Sillicon Valley for världens mecka när det kommer till IT och digitala tjänster, men nu menar vissa att det faktiskt är Stockholm som är det. Kända företag inom den här branschen är bland annat Spotify, Candy Crush och så vidare. Klarna och Swish är också väldigt populära i vissa länder utanför Sverige. Men sen finns det en gammal klassiker som är så välkänd att folk inte ens vet att den är svensk, nämligen Skype.

Hur fungerar det att driva företag i Sverige?

När man startar företag i Sverige får man först och främst välja vilken bolagsform man ska ha. Det kan vara enskild firma, handelsbolag, aktiebolag och så vidare beroende på vilken verksamhet man tänker bedriva. När man väl bestämt sig för detta kan man börja bedriva sin verksamhet och då är det viktigt att tänka på hur man ska sköta alltifrån hur man betalar ut löner till hur man betalar in skatt till skatteverket. Det finns fördelar att ta del av experter för de här momenten, som till exempel advokater eller revisorer så att man är säker på att allt blir rätt.