Please set your Main Menu on the Appearance > Menus page. For more information please read the documentation.

Rättvisan regerar i affärsvärlden i Stockholm

Affärsklimatet i Stockholm kan verka tufft och svårt att ta sig in i. Men det finns en sak som är riktigt viktigt i den här staden och i hela landet faktiskt, nämligen att det ska vara rättvist på marknaden, på arbetsplatsen och överallt egentligen. Det innebär inte att det inte finns någon konkurrens, tvärtom är konkurrensen väldigt hård i Stockholm.

Rättvisa är viktigt för ett bra företagsklimat

Att allting ska vara rättvist har varit ett vinnande koncept för Sverige när det kommer till att skapa en sund och positiv anda i företagsvärlden. Det är viktigt att alla får göra sina röster hörda, att man blir behandlad med respekt och som sina likar. Sedan kan det finnas situationer då det här inte håller helt och hållet. Men det som är viktigt är att man alltid strävar mot rättvisa och att det inte ska finnas för stora klyftor mellan arbetstagare, arbetsgivare och hela samhället.

Vad gör man om man upplever orättvisa på arbetsplatsen?

Om man känner att man har blivit illa behandlad så kan man kontakta företagets personalchef eller branschens fackförening för att ta reda på mer om vad som är vanligt och inte i sådana situationer. Man ska aldrig stå ut med att någon behandlar en illa, men ibland kan det vara svårt att veta hur man ska bete sig och hur man ska bemöta ett problem som uppstår.

Behandla andra så som du skulle vilja bli behandlad

En viktig oskriven regel som många följer i Sverige är att behandla andra så som man själv skulle vilja bli behandlad. Det är ett viktigt riktmärke när man gör affärer i Sverige. Jämfört med andra länder kan det vara lite mer ärligt och öppet klimat i Sverige än i andra länder där man hela tiden försöker lura varandra och hoppa över varandra i näringskedjan.