Please set your Main Menu on the Appearance > Menus page. For more information please read the documentation.

Sverige – Den digitala affärsvärlden

Allt i Sverige blir mer och mer digitaliserat. De flesta använder hellre kort än kontanter, betalar via swish eller liknande digital plånbok, sköter möten via molnet och så vidare. Det finns många fördelar i ett land som är så långt utvecklat samtidigt som det kan bli krångligt om systemet skulle krascha och alla är så beroende av det. Men än så länge finns det inga särskilda tecken på att det här är fel riktning att utvecklas i. Snarare tvärtom. Det här är det som kallas framtiden.

Digitala transaktioner har tagit över alla handel med pengar

I Sverige kan man använda sig av digitala lösningar för nästan allting. Så om man funderar på att sätta upp ett företag i Sverige bör man komma ihåg att det kan vara viktigare att ta emot betalningar via digitala plånböcker än att kunna ta emot betalningar kontant. Man skulle kunna tänka sig att det finns fallgropar med detta men i sanningens namn fungerar det otroligt bra. Ska man köpa en korv med mos på stan kan man ibland till och med betala med kryptovalutor som Bitcoin till exempel. Eller så kan man swisha in rätt summa till mottagaren.

Vad händer med Sverige om systemet inte längre fungerar?

Det finns inga tecken i dagsläget på att något kommer ändras eller att systemet som de här programmen bygger på kommer att kollapsa. Det enda som man ska komma ihåg är att se till att man har bra backup och säkerhet på sina digitala enheter, speciellt om man har valutor som bitcoin. Det kan man skaffa både i fysisk och digital form och det är otroligt viktigt att ha detta om det är så att man har ett företag som bygger på de här betalningsmetoderna. Det är ingenting som man vågar riskera att inte skydda väl helt klart.